www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Helgens kurs i jaktlydnad

I lördags var både väntan och längtan över! Då startade träningen för det här året. 

Hallon och jag gick hela lördagen, men jag måste säga att det gick lite knackigt... Eftersom hon är lite som hon är var det helt enkelt ingen bra dag för henne. Hon är extremt mjuk och när andra skriker eller visslar på sina hundar reagerar hon ganska starkt. Det blir då jobbigt mentalt för henne och man får inte ut det bästa av henne. Det var just detta som hände i lördags, hon låste sig länge men i slutet av dagen hade hon två jättefina släpp! Farten och stilen Hallon har är helt magisk. Dessutom sköter hon fågel på ett helt otroligt sätt. 

På söndagen fuskade vi lite, haha. Istället för att träna ro i uppflog med de andra deltagarna passade vi på att dra fram jaktlusten! Hon blev tillsagd att springa efter fågel (är inte rädd att det blir en vana för henne) och hon jagade på helt felfritt efter det. Jag blir så lycklig när man kan se att hon också njuter av att vara ute och jaga. 

Efter en timme eller så tränade jag istället en annan hund för att Hallon inte skulle få en negativ upplevelse av jakten. Caesar fick bli min kompanjon resten av dagen då han och jag troligtvis startar jaktprov i vår. Skönt att jag i tid fick testa samarbeta med honom så jag fick en uppfattning om vad som ska förbättras. 

Jag kan summera helgen som en bra start på våren! Det är inplanerat en träning nu i veckan och troligtvis i helgen med. Roligt roligt! Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!