www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Fast i Norge dag 2

Idag såg vädret bättre ut än igår, så imorse tänkte vi fortsätta resan hemåt. När vi packat klart fick vi reda på att det stod en lastbil över vägen som var tvungen att bärgas innan vi kunde åka... Lite senare när lastbilen var flyttat kastade vi oss in i bilen och började åka, då fick vi nya uppgifter om att det stod två stycken nya lastbilar på samma ställe som den tidigare. Det var bara att vända och åka tillbaka igen. Förhoppningsvis är turen på vår sida och resan kan fortsätta någon gång under dagen. 


(Hallon tycker inte att det är så roligt längre)
Snöstorm...

Igår tänkte jag och Eskil att vi skulle vara smarta nog att ta oss bort från Vinje då det ska komma en meter snö under dagen! Resan gick lite sådär kan man säga... När vi lämnat nycklar och sagt hej då till Eskils bestemor kom vi inte långt, direkt när vi åkte där ifrån fastnade vi självklart i diket. Som tur var fick vi hjälp där ifrån nästan direkt. Resan fortsatte och det gick bra trots snöfallet och de oplogade hala vägarna. Istället för att åka över fjället tänkte vi ta vägen genom dalen då vår bil inte är den bästa vid vinterväglag och vägen över fjället är väligt opålitlig då många lastbilar utan vinterdäck och snökedjor åker där. När vi (trodde) att vi var på väg in i dalen visade det sig att vår GPS tyckte vi skulle ta en helt annan väg... En smal skogsväg fick det alltså bli, som efter ett tag också fick för sig att gå rätt upp och rätt ner. Tillslut kom vi ut på ett flygfält och kunde ta oss där ifrån och ut på rätt väg. 
 
Nu har vi mellanlandat i Oslo där Eskils moster bor, vi har fått spendera natten här och kommer få spendera nästa natt här också. Planen är att åka hem imorgon när ovädret dragit förbi. 
 
(Bild från en något bättre dag)
 

Favoritstället

Det finns ett ställe här på jorden som jag blir lite extra lycklig av. Jag har varit här i Vinje två gånger nu, och uppe på ett av bergen finns det en plats som är utöver det vanliga. 

Jag har aldrig sett ett finare ställe tidigare, och nu har jag fått upplevt just den platsen både snötäckt och grönskande. (Utsikten från mitt framtida hus)
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!